Aanvraag

Een aanvraag kan op verschillende manieren. Middels deze website, met een klik op de button of het contactformulier. Per mail, een telefoontje of WhatsApp.

Binnen 24 uur wordt jouw aanvraag in behandeling genomen. Misschien weet je al helemaal wat je wilt. Natuurlijk hoeft dat nog niet. In gesprek bekijken we samen welk soort beeld het beste bij jou past. Hierop stuur ik een offerte. Tijdens de kennismaking bespreken we je (verdere) wensen. Je uiteindelijke wensen worden als aanvulling opgenomen in de offerte die je reeds hebt ontvangen.

Maken van de mal

Voor het maken van de mal nodig ik je uit in mijn atelier in Assen. Natuurlijk is een casting op locatie ook mogelijk: denk aan een huwelijk, In geval van immobiliteit, ziekte, bij een naderend afscheid of overlijden.

Een casting is een bijzonder moment. Jouw moment. Ik ontvang je met een warm

welkom en een kop koffie of thee. De casting zelf begint altijd met het oefenen van de pose. Dit is een belangrijk moment: het is de basis van jouw beeld.
Van de pose wordt een mal gemaakt van alginaat. Na verwerking verandert dit in een rubberachtige consistentie. Alginaat is een natuurlijk

product. Het is volkomen veilig en onschadelijk voor mens, dier en milieu. Tip: doe kleding aan die vies mag worden.

De duur van de casting is afhankelijk van het type beeld en de moeilijkheidsgraad. Gemiddeld is dit van ongeveer 5 minuten tot een half uur.

Gieting en afwerking

Na het maken van de mal kan de gieting beginnen! Jouw beeld wordt massief gegoten met hars of porselein. Na uitharding wordt deze uit de mal gehaald: het eerste resultaat! Nu begint de eerste droogperiode, soms tot enkele weken. Na de eerste droogperiode worden grovere bewerkingen aan het beeld verricht, opgevolgd door fijne bewerkingen.

Als laatste stap wordt jouw beeld voorzien van een kleuring en coating, ook hierin zijn vele mogelijkheden en technieken. Aan het hele proces worden vele uren handwerk besteed waardoor de details nóg meer naar boven komen. Na het kiezen van een sokkel of mooie verdiepte lijst is jouw beeld helemaal af!

VOOR EEN BLIJVENDE
HERINNERING

Deze mensen gingen je voor

We vonden het alle 3 geweldig, en het beeldje is dan ook echt prachtig geworden ! We kunnen zien dat Karin er met veel liefde aan heeft gewerkt

- Fam. Binksma

Een geweldig mooi beeld laten maken van onze handen (gezin met 2 kinderen). Karin neemt alle tijd en heeft kennis van zaken. Ze maakt er een prachtig beeld van! Zeker een aanrader.

- Fam. Kooistra

Persoonlijke aandacht en vriendelijkheid staan centraal. Karin is erg creatief en flexibel, zo krijgt ze het beste resultaat. Het is een prachtige beeld geworden, waar veel liefde en aandacht aan besteed is.

- Fam. van Dijk

Karin is erg rustig en wist Tim op zijn gemak te stellen. Met het advies van Karin qua kleurencombinaties lijst en afdrukken hebben wij een prachtig resultaat aan de muur schitteren.

- Fam. Nienhuis
arrow_forward_ios
arrow_back_ios

Een beeld laten maken? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Ontvang geheel vrijblijvend meer informatie over de mogelijkheden voor het maken van jouw beeld.

Breng me in contact