Wat is bodycasting?
 

Wat is bodycasting?

Bodycasting is het maken van een afgietsel van een lichaamsdeel, een 3D kopie. Het is een beeld van jezelf, samen met je gezin of geliefde (huis) dier. Dit beeld bevat alle details, precies zoals de werkelijkheid, doordat gebruik wordt gemaakt van een mal.

Deze mal kan ingegoten worden met gips, porselein, hars of een ander materiaal. Zo ontstaat een gipsafdruk, gipsbeeld of harsbeeld. Door bodycasting ontstaat een uniek kunstwerk, zo uniek dat er geen tweede van bestaat!

Werkwijze

Aanvraag

Een aanvraag kan op verschillende manieren. Middels deze website, met een klik op de button of het contactformulier. Per mail, een telefoontje of WhatsApp.

Maken van de mal

Voor het maken van de mal nodig ik je uit in mijn atelier in Assen. Natuurlijk is een casting op locatie ook mogelijk: denk aan een huwelijk, In geval van immobiliteit, ziekte, bij een naderend afscheid of overlijden.

Gieting en afwerking

Na het maken van de mal kan de gieting beginnen! Jouw beeld wordt massief gegoten met hars of porselein. Na uitharding wordt deze uit de mal gehaald: het eerste resultaat! Nu begint de eerste droogperiode, soms tot enkele weken.

Jouw onthulling

Zodra jouw tastbare herinnering klaar is, neem ik contact met jou op voor het inplannen van jouw onthulling! Een spannend en mooi moment om voor altijd te koesteren.

VOOR EEN BLIJVENDE
HERINNERING

Deze mensen gingen je voor

We vonden het alle 3 geweldig, en het beeldje is dan ook echt prachtig geworden ! We kunnen zien dat Karin er met veel liefde aan heeft gewerkt

- Fam. Binksma

Een geweldig mooi beeld laten maken van onze handen (gezin met 2 kinderen). Karin neemt alle tijd en heeft kennis van zaken. Ze maakt er een prachtig beeld van! Zeker een aanrader.

- Fam. Kooistra

Persoonlijke aandacht en vriendelijkheid staan centraal. Karin is erg creatief en flexibel, zo krijgt ze het beste resultaat. Het is een prachtige beeld geworden, waar veel liefde en aandacht aan besteed is.

- Fam. van Dijk

Karin is erg rustig en wist Tim op zijn gemak te stellen. Met het advies van Karin qua kleurencombinaties lijst en afdrukken hebben wij een prachtig resultaat aan de muur schitteren.

- Fam. Nienhuis
arrow_forward_ios
arrow_back_ios

Bodycasting in Drenthe, Groningen of Friesland

The Bodycasting Company heeft een zogenaamd werkgebied. Onder dit werkgebied vallen alle plaatsen in Drenthe, Groningen en Friesland. Doordat ik gevestigd ben in Assen, zitten alle plaatsen binnen Noord-Nederland lekker dicht in de buurt. Dit betekent niet dat ik geen opdrachten aan neem die iets verder weg zitten. Integendeel! Voor een mooie gipsafdruk van bijvoorbeeld je baby moet je bij The Bodycasting Company zijn!

The Bodycasting Company: altijd in de buurt

Wil je gips beelden laten maken? Ben je opzoek naar bodycasting van je handen? Of wil je toch gipsafdrukken van je handen? Het kan allemaal. The Bodycasting Company staat voor je klaar: waar je ook woont, binnen of buiten Groningen, Friesland of Drenthe!

Een beeld laten maken? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Ontvang geheel vrijblijvend meer informatie over de mogelijkheden voor het maken van jouw beeld.

Breng me in contact